noordactie


Generatie Transitie – Uitgedaagd door grondstoffenschaarste

De ontginning van metalen, mineralen en petroleum en gas raakt zowat alle grote thema’s van de Noord-Zuidproblematiek zoals milieuvervuiling, klimaatproblematiek, waterschaarste, ontbossing, conflicten, corruptie, arbeidsomstandigheden, internationaal (afdwingbaar) recht, deregulering, schuldenlast en democratisering. De mondiale uitdaging om met de schaarste qua niet-hernieuwbare grondstoffen om te gaan is groot maar een duurzaam grondstoffenbeleid is noodzakelijk.


Kwb gsm-actie: meer dan 1,7 ton oude gsm's in amper 2 weken

In slechts twee weken verzamelde kwb in samenwerking met Recupel maar liefst 1780 kilo oude gsm's en gsm-laders. Aan deze grote gsm-actie deden 180 afdelingen uit Vlaanderen en Brussel mee. Met deze actie wil kwb de mensen wakker schudden rond het probleem van klein elektrisch en elektronisch afval dat zomaar in huis rondslingert.


Nieuwjaarsfeest voor vrijwilligers en sympathisanten

 CATAPA Nieuwjaarsfeest voor alle vrijwilligers en sympathisanten op 30 Januari: Jullie zijn vanaf 19h welkom op het secretariaat. Voor het open end gaan wij nog de stad in.


Masterclass voor duurzame ontwikkeling: Grondstoffenschaarste | Master class: Resource scarcity

7 tot 8 februari, Vredeshuis, Gent

English description here

De Masterclass Duurzame Ontwikkeling (MDO) is een ontmoetingsplek voor jongeren (18 t/m 35 jaar) en anderen geinteresseerden die meer willen weten over duurzame ontwikkeling en hierover ideeën willen uitwisselen met elkaar en experts. Het weekend bestaat uit een gemeenschappelijk programma in combinatie met het door jou gekozen diepgaande inhoudelijke traject waar experts met een kleine groep deelnemers in dialoog gaan.


Internationaal verzet tegen schaliegas en cyanidemijnbouw: een Roemeense getuigenis /// Resistance against fracking and cyanide mining: Testimonies from Romania

Op 30 augustus vertrok Alexandru vanuit Ploiesti (Roemenië) voor een lange wandeltocht. Elke dag stapt Alexandru zo’n 35 kilometer om schaliegaswinning en cyanide mijnbouw in Roemenië en de vele problemen die ermee gepaard gaan aan te klagen.


March against fracking and cyanide mining in Brussels

Join in to walk the last kilometers of Alexandru Popoescu from Romania to Europe's capital to protest against allowing for desctructive fracking and cyanide mining in Romania and Europe.


Inhoud syndiceren