Ideetjes voor eindejaar?!: Recept CONGA LIBRE!


Ben je op zoek naar een nieuwe extreem lekkere cocktail? Probeer dan dit recept zeker eens uit! Het is bovendien een ideaal idee voor je nieuwjaarsreceptie! De cocktail symboliseert het protest tegen het Conga-project in Peru.

Het geplande Minas Conga project houdt de uitbreiding in van de grootste goudmijn van Latijns-Amerika, de Yanacocha. Het project kent veel lokale tegenstand. Er wordt gevreesd dat het project de watervoorziening van de regio in gedrang zal brengen, zowel op kwalitatief als op kwantitatief vlak. Verschillende organisaties hebben zich, samen met de lokale bevolking, uitgesproken tegen het project en eisen dat het wordt afgelast. De unilaterale beslissing van de overheid om de concessie te verlenen, wordt door de oppositie gehekeld. Het conflict tussen de lokale bevolking en de centrale overheid is sterk gepolariseerd, het sociaal verzet wordt bovendien gecriminaliseerd. Protesteer mee en drink een CONGA LIBRE, European style!

 

Recept voor twee CONGA LIBRES:

Haal in huis:

Pisco of aguardiente

Safari

2 passievruchten

3 gele kruisbessen

1 appelsien

Rode kleurstof

rietsuiker

 Agostura

 

Stap 1: Doe de passievruchten, kruisbessen en appelsien in de blender: mixen maar! Voeg 150 ml water toe.

Stap 2:  Giet dit mengsel door een zeef. Zo hebben we de Pulpa

Stap 3: Voeg 1 eetlepel pisco, 1 eetlepel aguardiente en 1 eetlepen safari bij de pulpa toe. (Kan ook 2 eetlepels pisco of 2 eetlepels aguardiente) Meng dit alles goed.

Stap 4: Voeg paar druppels agostura en eetlepel rietsuiker toe

Stap 5: serveer in een glas met ijsblokjes en één druppel rode kleurstof

Smakelijk!
BijlageGrootte
2012-11-17 15.38.59.jpg16.22 KB