DocuLatino 4


CATAPA organiseert van 14 februari tot 15 maart voor de vierde keer DocuLatino. In deze editie staan de problemen van de ontginning van grondstoffen zoals goud en olie centraal.

De grote multinationals gaan lopen met enorme winsten, maar laten in het Zuiden een grote sociale en ecologische ravage achter. Plaatselijke ecosystemen gaan kapot, boerengemeenschappen verliezen hun landbouwgronden, giftige producten vervuilen voor jaren het drinkwater. De gevolgen zijn rampzalig, en vaak onomkeerbaar.

Doculatino belooft een boeiend programma met aangrijpende en soms choquerende documentaires uit onder meer Peru, Bolivia en Guatemala. Elke filmavond start met een kortfilm, gevolgd door een lange documentaire. Die zal telkens worden ingeleid door mensen die gespecialiseerd zijn in het thema van de avond.

Voor deze vierde editie op maar liefst 4 locaties

Doculatino start op 14 februari in Antwerpen, zit op 22 februari in Brussel, vertoont op 24 februari een documentaire in Gent met aansluitend Fiesta Catapista in de Vooruit, en sluit van 13-15 maart af in Leuven.