honduras


El oro o la vida

Datum: 
Din, 14/02/2012 - 19:30 - 22:00

De nieuwe kolonisatie en de weerstand van Centraal-Amerika

 


Encuentro Latino

Datum: 
Zat, 15/10/2011 - 17:00 - 23:30

Ontdek de culturele diversiteit van Latijns-Amerika. Proef typische gerechten en dranken uit alle hoeken van het enorme continent. Sla je benen los op hedendaagse salsamuziek en folkoristische andes-ritmes of ga zelf aan de slag met traditionele muziekinstrumenten. Een tentoonstelling van Jorge Paniura over het leven in de Peruaanse Andes neemt je mee naar de mooie kant van het continent. Info over de negatieve gevolgen van mijnbouw toont de soms pijnlijke keerzijde.


Realisaties WG Honduras

  • Juli – augustus 2009 : Internationaal Seminarie “El Dorado II” met 4 Hondurese deelnemers van ACD, ASONOG en het Red Nacional.
  • Oktober 2009 : Opstart WG Honduras
  • December 2009 : Afsluiten samenwerkingsovereenkomst convenio met ASONOG
  • December 2009 : Opstart project Internationale Monitoringscommissie.

Las caras de la mina - De gezichten van de mijn

Het boek

De gezichten van de mijn is een boek met foto’s en citaten die jou de economische, sociale en ecologische impact van grootschalige mijnbouw in Bolivia, Peru, Honduras en Guatemala tonen. 

CATAPA heeft dit boek gemaakt om een stem te geven aan zij die iets willen veranderen aan  hun situatie en de gevolgen van mijnbouw. Beleef de verschillende verhalen die deze foto’s je vertellen.


Kutunka & Centraal-Amerikadag: slecht weer, goede sfeer

The republic of Kutunkistan en Centraal-Amerikadag poogden zaterdag met gebundelde krachten een duurzaam, leerrijk en geëngageerd festival neer te zetten. Men wou in de Gentse Rabotwijk zowel plaatselijke bevolking als geëngageerde jeugd aantrekken. Ondanks het miezerige weer is men daar zeker in geslaagd.

Lees het volledige artikel op De Wereld Morgen.


Centraal-Amerikadag

Datum: 
Zat, 08/05/2010 - 13:00 - 18:30

Op zaterdag 8 mei organiseert het samenwerkingsverband Oost-Vlaanderen (CATAPA, Studio Globo, Honduraswerkgroep en Vlaams Guatemala comité) de Centraal-Amerika Dag op De Site in het Rabot (Gent), in samenwerking met KUTUNKA: the Republic of Kutunkistan.


Inhoud syndiceren