Openingsavond Campus Zuid: Getuigenis Mijnbouwproblematiek in Latijns-Amerika. De Conga Case


Datum: 
Maa, 04/03/2013 - 19:00 - 21:30

Op maandag 4 maart van 19.00-21.30 zal er aan de Universiteit Antwerpen een gastcollege plaatsvinden, verzorgd door Reinaldo Rodriguez. Hij zullen komen spreken over de Conga mijn in de regio Cajamarca in Peru. Dit mijnbouw-project vormt een grote bedreiging voor de kwetsbare ecosystemen in de regio, en als de plannen doorgezet worden zal de impact op de natuur in het gebied onomkeerbaar zijn. Bovendien dreigt de bevolking van de regio toegang tot belangrijke waterbronnen te verliezen; de voorgestelde artificiële waterreservoirs die het mijnbedrijf zal aanleggen zullen nooit de functie van een natuurlijk ecosysteem kunnen overnemen. Voor meer informatie en inzicht in de zaak: zeker komen de 4e maart! Toegang gratis.

Dit gastcollege zal worden ingeleid door Bogdan Vanden Berghe, algemeen secretaris van 11.11.11. Bovendien viert dit college de openingsavond van Campus Zuid!

Wanneer en waar?

Het gastcollege vindt plaats op de Universiteit Antwerpen aan de Roodestraat 14. Zaalnummer R0001.

Maandag 4 maart van 19.00-21.30.

Wat achtergrond informatie over onze spreker:

Reinaldo Rodríguez: Geologisch ingenieur en directeur van de Mijnschool van de Nationale Universiteit van Cajamarca, Peru.

 

Georganizeerd door GOUD:EERLIJK (Catapa, Netwerk Bewust Verbruiken and Ecolife) met steun van Vais.