Gastcollege: Getuigenis Mijnbouwproblematiek in Latijns-Amerika. De Conga Case.


Datum: 
Don, 21/02/2013 - 14:00 - 15:00

Op donderdag 21 februari, dinsdag 26 februari en woensdag 27 februari zullen er op de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen gastcolleges plaatsvinden, verzorgd door Mirtha Vasquez en Reinaldo Rodriguez. Zij zullen komen spreken over de Conga mijn in de regio Cajamarca in Peru. Dit mijnbouw-project vormt een grote bedreiging voor de kwetsbare ecosystemen in de regio, en als de plannen doorgezet worden zal de impact op de natuur in het gebied onomkeerbaar zijn. Bovendien dreigt de bevolking van de regio toegang tot belangrijke waterbronnen te verliezen; de voorgestelde artificiële waterreservoirs die het mijnbedrijf zal aanleggen zullen nooit de functie van een natuurlijk ecosysteem kunnen overnemen. Voor meer informatie en inzicht in de zaak: zeker komen de 21e, 26e en/of 27e februari! Toegang gratis.

Wanneer en waar?

Alle gastcolleges vinden plaats op de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen

Op donderdag 21 februari bent u van 14.00 tot 15.00 uitgenodigd voor een gastcollege van Mirtha Vasquez. Locatie aan het Groenplaats; ingang via Nationalestraat 5. Zaal 509.

Op dinsdag 26 februari bent u van 18.30 tot 20.30 welkom voor een gastcollege waarbij zowel Mirtha Vasquez als Reinaldo Rodriguez aanwezig zullen zijn. Locatie: Campus Zuid, Brusselsestraat 23.

Op woensdag 27 februari van 09.00 tot 11.00 zal Reinaldo Rodriguez een gastcollege verzorgen. Locatie aan het Groenplaats; ingang via Nationalestraat 5. Zaal 112.

Wat achtergrond informatie over onze sprekers:

Mirtha Vásquez: Secretaris van de organisatie Grufides en lid van de Raad van Bestuur van het Landelijk Coördinatiecentrum Rechten van de Mens, Peru.

Reinaldo Rodríguez: Geologisch ingenieur en directeur van de Mijnschool van de Nationale Universiteit van Cajamarca, Peru.

Voor meer informatie:

http://goudeerlijk.be/wp-content/uploads/2013/01/Affiche-gastcollege_KDHG-21.pdf

Georganizeerd door GOUD:EERLIJK (Catapa, Netwerk Bewust Verbruiken and Ecolife) met steun van Vais.